Företagsfrågor

På Skärgårdslinjen är vi vana att ha större sällskap och företag på besök. Här har vi samlat frågor och annat som är specifikt för dig som bokar för ett företag eller en större grupp. Är det något du inte hittar svar på här, ta en titt blanda våra andra vanliga frågor.

En del datum är populärare än andra, så boka i god tid. Vill du se vilka datum vi kör våra ordinarie turer, så ta en titt på onlinebokningen. Är ni tillräckligt många finns det naturligtvis möjlighet att köra en extra tur, just för er.

Hur ser en kväll ut på M/S Trubaduren?

Båten öppnar 17:30 och avgår 18:30. Så snart ni har klivit på tar vi upp en beställning. När alla har något att dricka bjuder vi på ett öppningsnummer och sedan är det dags för mat. Under maten är det lite lugnare underhållning då och då. När alla är mätta plockar vi bort buffén och fortsätter showkvällen med glittrande och fartfyllda nummer. Vi är tillbaka vid Packhuskajen kl 23:00 (23:30 om vi åker Hisingen Runt).

Hur fungerar det med drinkbiljetter?

Du bestämmer hur många drinkbiljetter du vill dela ut till dina gäster. Vi brukar använda oss av biljetterna Öl/Vin, Snaps, Drink och Avec. Du betalar inget för själva biljetten, utan tänk på den som ett bevis för att din gäst får lägga t.ex. ett glas vin på din nota. När biljetten används slår vi in det som beställs i vårt kassasystem. Du betalar alltså alltid precis för det som beställs, inte mer, inte mindre. Med andra ord är det ingen fara om du står med ett antal oanvända biljetter i slutet av kvällen, du har inte betalt något för själva biljetten.

Passar upplägget utländska gäster?

Absolut! Varje år har vi gäster från hela världen, t.ex. Ryssland, USA, Italien, Kina, Brasilien osv. Vi har ett gäng japanska tandläkare som besöker oss varje år. Det brukar vara en av årets höjdpunkter. En tur med Skärgårdslinjen är ett lysande tillfälle att visa upp vackra Göteborg med skärgård. Njuta av skaldjur i den del av landet där de smakar allra bäst. Se och höra en fantastisk show. Visste du förresten att konceptet med servitörer/servitriser som dessutom underhåller, är unikt för oss i Skandinavien?

Vad är det för show?

En enkel fråga med ett långt svar. På M/S Trubaduren och M/S Medvind jobbar det ett gäng showartister. Genom tiderna har vi hört gamla godingar, det absolut senaste, göteborgsvitsar, rock, pop, soul, funk och schlager. Alltihop med en stor portion humor. Rent praktiskt fungerar det så att vi ger er lite lugnare underhållning i form av sololåtar till maten, för att sedan dra igång ordentligt med våra medleyn. Showen kan se lite annorlunda ut från kväll till kväll. Vi anpassar oss efter kvällens publik och vädret. Läs mer om showen på sidan Show & Artister.

Vad är det för sorts underhållning på Räkfrossan?

På vår Räkfrossa med show bjuds det på varm underhållning med högt tempo. Våra serverande artister bjuder på allt från studsande pop på svenska och sköna klassiker från ABBA, Tina Turner och Bruce Springsteen bara för att nämna några.

Hur mycket underhållning är det? Hinner vi prata med varandra?

Vi lovar att ni hinner prata med varandra! I början av kvällen är det lite lugnare underhållning med lägre volym. Mot slutet av kvällen blir det mer drag och lite högre volym som passar bra att skråla med i. Våra nummer är mellan fem och tio minuter långa med pauser mellan. Vi tror att det blir den perfekta blandningen av för att hinna med att både prata med varandra och njuta av glittrande underhållning. Chartrar ni ett däck eller hela båten själva, så kommer vi tillsammans fram till hur mycket underhållning ni vill ha.

Jag vill skicka en inbjudan till mina gäster

Då laddar du ned vår inbjudan. Öppna den i Adobe Acrobat Reader och fyll i rutan med tid, plats, osa och ditt namn längst ned på sidan. Spara och e-posta, skriv ut och sätt upp i lunchrummet eller skicka med brevduva.

Men om vi ska åka vinterkryssen då?

Då laddar du istället ned inbjudan för vår vinterkryss. Öppna den i Adobe Acrobat Reader och fyll i rutan med tid, plats, osa och ditt namn längst ned på sidan. Spara och e-posta, skriv ut och sätt upp i lunchrummet eller meddela med röksignaler.

Vad är priset ex moms?

Priset varierar beroende på vilken tur och veckodag ni åker. Du hittar alla priser på sidan Priser.

Kan vi beställa förbeställa något att dricka vid ombordstigning?

Javisst, det ordnar vi! Boka detta när ni bokar er resa.

Kan vi förbeställa efterrätt?

Javisst, det ordnar vi också! Att bjuda på efterrätt, är ett bra sätt att lyxa till det lite, utan att bjuda på alkohol.

Vad är det för medelålder?

Hos oss är alla välkomna! Vi har en väldigt blandad publik på våra fartyg. Vi kan stoltsera med att ha både mormor Greta och möhippan under samma tak.

Sitter vi tillsammans?

Det gör ni. Beroende på hur många ni är, sitter ni alla vid ett stort bord eller vid flera mindre bord intill varandra. Vi förespråkar glada miner, tjo och tjim och en riktigt bra armkrok så bli inte förvånad om du blir placerad bredvid andra glada gäster. Vem vet, det kanske är starten på något nytt och spännande!

Kan vi chartra hela båten?

Det beror på för hur många personer ni vill boka.
M/S Trubaduren har plats för ca 210 ätande gäster, fördelat på två salonger.
M/S Medvind har plats för ca 140 ätande gäster, fördelat på två salonger. Med andra ord är vi flexibla för att tillgodose dina önskemål.
Kontakta oss för mer information gällande att chartra någon av våra båtar.

Tar ni American Expresss?

Vi tar tyvärr inte emot American Express. Däremot tar vi Visa och Mastercard.

Här laddar du ned vår inbjudan. Öppna den i Adobe Acrobat Reader och fyll i rutan med tid, plats, osa och ditt namn längst ned på sidan. Spara och e-posta, skriv ut och sätt upp i lunchrummet eller skicka med brevduva.