I snart tjugo år har vi på Skärgårdslinjen roat och överraskat gäster från hela världen. Med vårt unika koncept har vi satt oss på kartan som Göteborgs roligaste restaurangbåtar. ”Pappa Björn” brukade säga -”här mönstrar man på som gäst och mönstrar av som en vän”. Det beskriver väl i vilken anda som verksamheten drivs och uppfattas av våra gäster.

Familjen Åman, startade verksamheten Skärgårdslinjen i Göteborg och Bohuslän AB 2005 med fartyget M/S Trubaduren.

Landgången lades för första gången på alla hjärtansdag. Ett väl valt datum som för oss har fått representera den kärlek vi vill ska genomsyra alla som kliver ombord. 2020 välkomnade vi för första gången gäster ombord på vårt nya fartyg M/S Medvind.

Ombord på våra fartyg skapar vi tillsammans magiska stunder och härliga minnen som gör att man vill komma tillbaka, såväl som gäst och i arbete. Den varma och personliga servicen är det som är vår kärna och tillsammans med vacker miljö, utsökt mat och dryck och härlig underhållning har vi något alldeles unikt som gör oss mycket stolta.

Företaget drivs fortfarande i familjen, i tvillingarna Annica och Anders regi. Till familjen räknar vi givetvis också alla de fantastiska människor som jobbar tillsammans med oss och som gör skärgårdslinjen till det vi älskar så högt.

Varmt välkomna ombord
Familjen Åman

Anders Åman och Annica Cikota Åman på M/S Trubaduren

Anders Åman och Annica Åman Cikota ombord på M/S Trubaduren.

Grundarna av Skärgårdslinjen, Mia och Björn Åman.