Turinformation

Söndagar
9 juli
23 juli
6 augusti

Öppning: 11:30
Avgång: 12:00
Ankomst: 17:00

Priser inklusive resa, mat och guidning
Vuxen 795 kr Barn 4-12 år 295 kr

Skaldjurskryssning
med guide

Hisingen Runt

Följ med M/S Trubaduren på en dagskryssning med guide runt Hisingen. Under turen njuter du av en läcker skaldjursbuffé samtidigt som du får du en guidning längs Göta älv och Göteborgs norra skärgård.

Skärgårdslinjens guidade skaldjurskryssningar runt Hisingen (Sveriges femte största ö) är den perfekta utflykten när du vill uppleva vackra omgivningar, kombinerat med spännande historier och så mycket skaldjur du orkar äta. Fartyget M/S Trubaduren utgår från Packhuskajen i Göteborgs hamn, på smidigt gångavstånd från Göteborgs centralstation.

Kunniga guider och fascinerande historier

Knappt har båten hunnit avgå förrän guiden hälsar välkommen. Första sträckan går genom Göteborgs inre hamn, där vi passerar flera ikoniska byggnader, bland annat Göteborgsoperan, Läppstiftet och nya Hisingsbron.

Skärgårdslinjens guider har lång erfarenhet av att guida och gör det på ett personligt och intresseväckande sätt, med många humoristiska inslag. Historierna är många, men våra guider har även tid att svara på alla spontana frågor som dyker upp under kryssningen.

Skaldjursbuffé med havets läckerheter

Lagom till att vi lämnar Göteborg för att bege oss ut på Göta älv står buffébordet uppdukat i salongen. Här finns fisk och skaldjur och alla tillbehör som du kan tänkas behöva.

Havskräftor med en krämig chiliaioli, räkor med majonnäs och levain, musslor, gubbröra och flera sorters sill, varmrökt lax med dillkokt potatis och rödlök. Missa inte den stekta inlagda strömmingen med gubbröra, eller fäbodknäcket tillsammans med olika sorters ostar. Se hela bufféutbudet i menyn.

På M/S Trubadurens övre restaurangdäck sitter du i en trivsam, maritim miljö med gott om fönster. Buffén står framme så att du har gott om tid att ta om tills du är mätt och nöjd. Tänk gärna på miljön och gå hellre flera gånger så att vi gemensamt håller nere matsvinnet. Största delen av det som serveras på buffén och i baren är ekologiskt. Läs mer om Skärgårdslinjens hållbarhetsarbete.

Ett varv runt Sveriges femte största ö

Sveriges femte största ö, Hisingen, har många historier att berätta. Och medan du skalar räkor för glada livet glider båten vidare upp längs Göta älv. Strax innan vi når Kungälv passerar vi den berömda Bohus Fästning, och styr sedan vidare västerut längs Nordre älv för att upptäcka fler historiska pärlor.

Ragnhildsholmens borgruin, den gamla järnvägsbron vid Ytterby kyrka, Ormo saltvattenspärr och Kornhalls färjeläge är några av de platser som guiden berättar om. Utmed den slingrande älven ligger även gröna betesmarker, små skogsområden och mysiga byar.

Kryssningen tar oss vidare ut mot havet och igenom norra delen av Göteborgs skärgård. Här spanar vi in flera av de vackra öarna, bland annat Grötö, Hönö och Björkö. På vägen tillbaka in mot Göteborg passerar vi Nya Älvsborgs Fästning, Älvsborgsbron och Konsthallen Röda Sten.

Vi anländer till Packhuskajen igen efter fem timmars kryssning.