Så jobbar vi med hållbarhet!

Med havet och naturen som närmsta granne till vår verksamhet och hjärtat bultande för en vacker framtid för alla så arbetar vi på Skärgårdslinjen dagligen med hållbarheten i fokus. Varje inköp och beslut grundar sig på frågeställningar kring detta. Genom vårt arbete med dessa frågor är vi en KRAV-märkt verksamhet, vilket vi är otroligt stolta över!

Fartygen

Sedan 2018 går alla våra fartyg på det miljövänliga och giftfria bränslet EcoPar. Detta är en stor ekonomisk satsning för oss som vi gör med glädje för att ta hand om våra älskade hav.

Vi har investerat i nya bränslesnåla maskiner och återanvänder material när vi bygger nytt. Vi letar alltid i första hand på andrahandsmarknaden i alla inköp. Vi brinner för att älska vidare.

Restaurangen

För oss är det en självklarhet att vi återvinner alla våra sopor. Vi har drastiskt minskat vår plastförbrukning och slopat alla engångsartiklar.

Vattnet vi serverar kommer från vår egen kran och dryck serveras från fat eller förpackningar som går att återvinna.

Givetvis är våra skaldjur MSC-märkta och vi prioriterar KRAV-märkt och ekologisk från våra leverantörer. Detta gäller såväl mejerier som vin och öl och grönsaker.

Kött och kyckling som vi serverar ombord kommer ifrån Gröna Gårdar, hos oss kan du med gott samvete äta schysst kött.

Kemikalier

Vi städar endast med miljömärkta produkter och väljer noggrant ut om och i så fall vilka kemikalier som kommer ombord.