Turinformation

Söndagar
14 juli
21 juli
28 juli
4 augusti
11 augusti

Öppning: 11:30
Avgång: 12:00
Ankomst: 16:00

Priser inklusive resa, mat och guidning
Vuxen 875 kr Barn 4-12 år 295 kr

Alla resor måste förbokas

Skaldjurskryssning
med guide

Södra Skärgården

Följ med M/S Trubaduren på en dagskryssning med guide i södra skärgården. Under turen njuter du av en läcker skaldjursbuffé samtidigt som du får du en guidning bland välkända öar och pittoreska fiskelägen.

Skärgårdslinjens guidade skaldjurskryssningar i Göteborgs södra skärgård är den perfekta utflykten när du vill uppleva vackra omgivningar, kombinerat med spännande historier och så mycket skaldjur du orkar äta. Fartyget M/S Trubaduren utgår från Packhuskajen i Göteborgs hamn, på smidigt gångavstånd från Göteborgs centralstation.

Kunniga guider och fascinerande historier

Knappt har båten hunnit avgå förrän guiden hälsar välkommen. Första sträckan går genom Göteborgs inre hamn, där vi passerar flera ikoniska byggnader, bland annat Eriksbergskranen, Älvsborgsbron och Röda Sten.

Skärgårdslinjens guider har lång erfarenhet av att guida och gör det på ett personligt och intresseväckande sätt, med många humoristiska inslag. Historierna är många, men våra guider har även tid att svara på alla spontana frågor som dyker upp under kryssningen.

Skaldjursbuffé med havets läckerheter

Lagom till att vi lämnar Göteborg för att se de stora kranarna i hamnen torna upp sig står buffébordet uppdukat i salongen. Här finns fisk och skaldjur och alla tillbehör som du kan tänkas behöva.

Havskräftor med en krämig chiliaioli, färska räkor med majonnäs och levain, musslor och flera sorters sill, varmrökt lax med dillkokt potatis och rödlök. Missa inte den stekta inlagda strömmingen med gubbröra, eller fäbodknäcket tillsammans med olika sorters ostar. Se hela bufféutbudet i menyn.

På M/S Trubadurens övre restaurangdäck sitter du i en trivsam, maritim miljö med gott om fönster. Buffén står framme så att du har gott om tid att ta om tills du är mätt och nöjd. Tänk gärna på miljön och gå hellre flera gånger så att vi gemensamt håller nere matsvinnet. Största delen av det som serveras på buffén och i baren är ekologiskt. Läs mer om Skärgårdslinjens hållbarhetsarbete.

Världens vackraste skärgård!?

Göteborgs skärgård har många historier att berätta. Och medan du knäcker kräftklor för glada livet glider båten vidare förbi mäktiga Älvsborgs fästning för att sedan passera pärlor som Långedrag och Saltholmen innan vi styr längre ut i skärgården för att upptäcka fler historiska pärlor.

Rivö, Asperö och Köpstadsö är några av de öar vi passerar innan vi närmar oss Styrsö och gör oss bekanta med ”snobbrännan”. Här får du en fantastisk vy över röda sjöbodar, snickarglädje och pittoreska fiskelägen. Är vädret dessutom klart så ser du Vinga fyr och den klassiska trekantiga båken i horisonten.

Självklart tar vi oss en tur förbi vackra Brännö för att se om dansen är igång. Kryssningen tar oss vidare förbi Känsö där det skapades en karantänsstation för fartyg på 1800-talet.

På vägen tillbaka in mot Göteborg passerar vi Vargö, Donsö och Knarrholmen.

Vi anländer till Packhuskajen igen efter fyra timmars kryssning.