Turinformation

Fredgar
28 juni
5 juli
12 juli
19 juli
26 juli

Öppning: 17:30
Avgång: 18:30
Ankomst: 23:30

Priser inklusive resa, mat och show
Vuxen 1095 kr
Barn 4-12 år

Alla resor måste förbokas

Skaldjurskryssning
med show

Hisingen Runt

Följ med M/S Trubaduren ett varv runt Hisingen och njut av läckra skaldjur och fartfylld underhållning från den showande besättningen. En kväll du sent kommer att glömma!

Välkommen ombord på fartyget M/S Trubaduren för en helkvälls skaldjurskryssning runt Hisingen. Turen utgår från Packhuskajen i Göteborgs hamn, en kort promenad från Göteborgs central.

Ett bra sätt att starta kvällen är att köpa ett glas bubbel och sätta sig ute på soldäck en stund. Kanske har du förbeställt ett hummerpaket med champagne? Njut av Göteborgs inre hamn och några av de ikoniska byggnader som passeras, bland annat Göteborgsoperan, Läppstiftet och nya Hisingsbron.

Show med fartfyllda sång- och dansnummer

Inte långt efter avgång är det dags för de serverande artisterna att hälsa välkomna genom att framföra kvällens första musikmedley. Det bjuds på en kavalkad av medryckande hits från då och nu. Varje medley har ett specifikt tema med färgsprudlande kostymer och svängiga dansnummer. Under sommaren och när vädret tillåter flyttar showen ut på soldäck, något som brukar vara mycket uppskattat!

Artisterna träffar du under hela kvällen i och med att de både står för den återkommande underhållningen och serverandet. De finns där för att du ska få en så trevlig kväll som möjligt, så hugg tag i dem om du har några frågor eller funderingar, de hjälper gärna till. Läs mer om Skärgårdslinjens showande artister och vad årets show bjuder på.

Skaldjursbuffé med havets läckerheter

Vad vore en skaldjurskryssning utan skaldjuren? Vi på Skärgårdslinjen är stolta över vårt smakrika buffébord. Här hittar du det bästa som havet har att bjuda på. Eller vad sägs om havskräftor, färska räkor, musslor, sill och varmrökt lax? Eller rökta räkor med chiliaioli, följt av ost och kex? Se hela bufféutbudet i menyn.

På våra två restaurangdäck sitter du i en trivsam, maritim miljö med fönster ut mot de vackra vyer som passeras. I baren hittar du uppfriskande drycker för alla smaker.

Buffén står framme så att du har gott om tid att ta om tills du är mätt och nöjd. Tänk gärna på miljön och gå hellre flera gånger så att vi gemensamt håller nere matsvinnet.

Upplev de vackra vyerna runt Hisingen

Det är lätt att glömma bort att Hisingen faktiskt är en ö, men det är det. Sveriges femte största till och med. Utmed turen passerar vi många sevärda platser och omväxlande naturområden.

Första delen går längs Göta älv. Lagom till att vi svänger av vid Kungälv så tronar Bohus fästning upp sig. En mäktig syn, framför allt från älvsidan. Därefter fortsätter vi längs Nordre älv som vackert slingrar sig ut mot havet. Vi passerar den gamla järnvägsbron, Ormo saltvattenspärr, Kornhalls färjeläge och flera kulturlandskap.

Slutligen kommer vi ut i Göteborgs norra skärgård, förbi flera välkända öar såsom Björkö och Grötö. På vägen in mot Göteborg kan du spana in Nya Älvsborgs Fästning, Älvsborgsbron och givetvis siluetten av de berömda containerkranarna.

Lagom till att vi anländer till Göteborgs hamn igen så lider också kvällen på M/S Trubaduren mot sitt slut. Skymningen har lagt sig över skärgården, alla eventuella desserter är uppätna, och musiken från kvällens sista medley klingar sakta ut. När landgången läggs vid Packhuskajen igen är klockan runt 23.30.