Turinformation

Januari – Mars
Torsdag – Lördag
Öppning: 17:30
Avgång: 18:30
Ankomst: 22:30

Priser inklusive resa, mat och show.
Vuxen 845 kr
Barn 4-12 år 295 kr

April – November
Tisdag – Lördag
Öppning: 17:30
Avgång: 18:30
Ankomst: 23:00

Priser inklusive resa, mat och show
Tisdag till onsdag: Vuxen 945 kr Torsdag till lördag: Vuxen 995 kr Barn 4-12 år 295 kr

Alla resor måste förbokas

Skaldjurskryssning
med show

Södra Skärgården

 

En helkväll ombord på M/S Trubaduren, underhållande show med sång och dans, och så mycket skaldjur du orkar äta. Hur låter det?

Den numera klassiska skaldjurskryssningen med M/S Trubaduren har blivit en favorit hos såväl göteborgarna som tillresta turister. Fartyget ligger vid Packhuskajen i Göteborgs hamn, på behagligt gångavstånd från Göteborgs centralstation.

Härifrån kryssar vi ut genom Göteborgs hamninlopp och vidare ut mot skärgården. Varför inte köpa en fördrink och gå ut på soldäck en stund och njuta av utsikten över Eriksbergskranen, Älvsborgsbron och Röda Sten Konsthall? Har du aldrig testat ostron förut är detta din chans! Antingen kan du förbeställa vårt ostronpaket eller köpa styckvisa ostron direkt på båten.

Skaldjursbuffé med havets läckerheter

Lagom till att båten har tagit sig ut ur hamninloppet står skaldjursbuffén färdiguppdukad och det är dags att sätta sig till bords. På något av de två restaurangdäcken sitter ni i en trivsam, maritim miljö med fönster ut mot de förbipasserande kobbarna och skären.

Buffébordet består av det bästa från havets skafferi. Vad sägs om bland annat havskräftor, räkor, musslor, inlagd strömming, sill och lax? Självklart finns alla tillbehör man kan tänka sig. Är du mer nyfiken på vad som finns på buffén så ta en titt på menyn.

Buffén står framme så att du har gott om tid att ta om tills du är mätt och nöjd. Tänk gärna på miljön och gå hellre flera gånger så att vi gemensamt håller nere matsvinnet.

Show med sång och dans

Skärgårdslinjens kryssningar sticker ut ur mängden tack vare underhållningen ombord. Under hela kvällen bjuder den showande besättningen titt som tätt på fartfyllda sång- och dansnummer med paljetter och spektakulära kostymer. Det bjuds på musikmedleyn som varvar den ena välkända låten efter den andra. Sommartid följer showen med ut på soldäck under bar himmel.

De duktiga artisterna träffarna ni för övrigt redan när ni kliver ombord eftersom de också har hand om serveringen. De finns där för att ni ska få en så trevlig kväll som möjligt, så hugg tag i dem om ni har några frågor eller funderingar så hjälper de er. Läs mer om Skärgårdslinjens showande artister.

Skärgårdens öar i solnedgången

Skaldjur och show i alla ära, men vi måste självfallet nämna några ord om omgivningen också. Utanför relingen ligger en av världens vackraste skärgårdar. Denna tur går genom södra delen av Göteborgs skärgård, förbi några av de mest ikoniska öarna.

Asperö, Köpstadsö, Styrsö, Känsö och Brännö är några av öarna som passeras. Spanar du ut mot Västerhavet ser du Vinga Fyr skymta i fjärran. Passa på att gå upp på däck och njut av skärgården i solnedgången. Det är magiskt vackert!

Timmarna går snabbt ombord på M/S Trubaduren och innan du vet ordet av är desserten uppäten och det har blivit dags för kvällens sista medley. Landgången läggs till vid Packhuskajen vid 23-tiden.